« Αμερικανική χρεοκοπία θα σημάνει ντόμινο παγκόσμιας ύφεσης | Το ΝΑΤΟ τελειώνει λόγω έλλειψης χρημάτων... »


«...πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική...»

alt

Στην μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται : 

 

Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε : «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε : «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα : «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν : «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη.Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε : «Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»

[Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά - Γιάννης), (1925 - 2009), Σελ.141 -142) ]

avatar

Δεν γονατίζει η Αμερική από μια πτώχευση.Παραμένει παγκόσμια δύναμη.Έχει την στρατιωτική ισχύ,το ανθρώπινο δυναμικό,την βιομηχανία,τις πρώτες ύλες. Δεν είναι η οικονομική φούσκα ο λόγος που λέει ο πατέρας Ιωάννης. Η Κίνα πάει για φουντο,δεν έχει την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή κι ομοιογένεια των ΗΠΑ.Σας είχα αφήσει μια φορά ένα αρθρο από την ανισοκατανομή του πλούτου εκεί από το economist. Από την αναμενόμενη από κύκλους εξουσίας και διανόησης στην ίδια την Κίνα οικονομική κρίση,που σε συνδυασμό με την άνοδο μιας κινεζικής αστικής τάξης και πτώση του κομμουνισμού θα μεταμορφώσει την χώρα.Μεγάλη η φτώχια σε δυτική κεντρική κίνα.Θα καταρρεύσει η Κίνα ως κομμουνιστικό καθεστώς και την κατάσταση θα σωσει ο εθνικισμός των Χαν.Η Ρωσία κάνει ασκήσεις με μηνύματα για την Κίνα,σχεδιάζει αγωγούς με παράκαμψη της Κίνας.Η Κίνα χωρίς ένα ισχυρό ναυτικό δεν έρχεται στρατιωτικά προς την Δύση. Όπως είναι το κινεζικό αμυντικό δόγμα τώρα φοβούνται τα ναυτικά τους κενά στην Σινικη Θάλασσα.Θέλουν ένα δυνατό ναυτικό για να μειώσουν την αμερικανική ναυτική παρουσία. 1)Ανατολικά στην θάλασσα είναι ευάλωτοι 2) Σημαντικοί κινέζοι αναλυτές πχ ο li quilin κάνουν λόγο για ανάγκη ενίσχυσης της κινεζικής ισχύος για επιχειρήσεις στην ανατολική Ασία. Η Κίνα ΔΕΝ βγαίνει ακόμα στρατιωτικά από τα στενά του όρους Καρακοραμ. Μπορεί να κανέι πόλεμο με Ταϊβάν,έχει κάποιες φοβίες με Ρωσία,δείτε την διάταξη που έχει ο στρατός ξηράς της.Οι Κύριος φόβος ειναι οι ΗΠΑ ναυτικά και η Ινδία. Για αυτό χτίζει δυνατό ναυτικό και τουλάχιστον 3 αεροπλανοφορα,φτιάχνει λιμάνια όπως το γκουανταρ στο Πακιστάν. Δεν θέλει να ανησυχήσει τις χώρες της Ανατολικής Ασίας και να τις φερει στα χερια των ΗΠΑ σε στρατιωτική συμμαχια. Θα γράφετε το μπλογκ και θα το διαβάζουμε για αρκετά χρόνια ακόμα. Δεν βγάζει η Κίνα όλο το στρατό μαζί με εφεδρείες 200 εκατομμύρια στην μέση ανατολή. Έστω ότι γίνεται τέτοια κίνηση.Προϋποθέτει: Έλεγχο από το κινεζικό ναυτικό της σινικης θάλασσας,έλεγχο των στενών από Ταϊβάν Μαλακα μέχρι και τον Περσικό.Εξουδετέρωση της αμερικανικής ισχύος στον Ειρηνικό.Μιλάμε για έναν πολύ ισχυρό ιαπωνικό στόλο με δύο εν δυνάμει αεροπλανοφορα,τρεις αμερικανικές ομάδες συν την ινδική που συγκροτείται.Αν πολεμήσει η Κίνα με ΗΠΑ πριν βγει δυτικά πρέπει να εξουδετερώνει ναυτικά ΗΠΑ Ιαπωνία,να ελέγξει ναυτικές οδούς θεωρητικά εγκλωβιζοντας τουλάχιστον την Ινδία χωρίς να συγκρουστεί μαζί της.Γίνεται το τελευταίο;Επίσης η εξουδετέρωση των ΗΠΑ σημαίνει κι εξουδετέρωση της Αυστραλίας.Όσα δεν έκανε η Ιαπωνία στον Β ΠΠ σωστά (που φοβήθηκε από Γουινέα να κατέβει Αυστραλία,χωρίς δυνατους στρατούς σε Κίνα, Ινδία) θα τα κάνει τώρα η Κίνα; Κίνα χωρίς ναυτικό με επιθετικές δυνατότητες,εμπειρία εναντίον Ιαπωνίας,ΗΠΑ,Ινδίας κι αξιόλογων αυστραλιανου κορεατικου ταιβανεζικου ναυτικού; Ίσως προλάβει τα 100χρονα του ο Κεμαλισμος πριν μπει στον τάφο.Αν η κηδεία αυτή παντα χρειάζεται κινεζική παρουσία στην μέση ανατολή με 200 εκατ.

avatar

ναι ναι συμφωνω μαζι σου η Αμερικη εχει αφθονες πρωτες υλες και γι αυτπ εκανε οτι εκανε για να μπει στο αφγανισταν να μπει σε αυτες τις χωρες της ανατολης για να αρπαξει πετρελαιο. γι αυτο εγιναν ολοι αυτοι οι πολεμοι για το πετρελαιο και χιλια δυο αλλα πραματα. επειδη η Αμερικη ειχε αφθονο πισω στην χωρα της...

avatar

Πάντως σε σχέση με αυτά που γράφει ο φίλος 11:28πμ,στην Κίνα εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια συντελείται οικονομική κοσμογονία.Πριν μερικά χρόνια είχε ο Λιακόπουλος κάτι βιβλία,δεν θυμάμαι ποιου συγγραφέα,στα οποία ανέλυε με καταπληκτική ορθότητα την πορεία της Ρωσίας και της Κίνας,και έδειχνε ότι οι δύο αυτές χώρες θα είχαν σοβαρή και σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την επιρροή τους στα διεθνή δρώμενα τα επόμενα χρόνια. Στην Κίνα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ηλλιγγιώδης οικονομική ανάπτυξη.Υπάρχουν χτισμένες τεράστιες ακατοίκητες πόλεις(άραγε πως εξηγείται αυτό),αν σκεφτεί κανείς ότι μια κλασική κινέζικη πόλη μπορεί να έχει το λιγότερο 20 εκατ.κατοίκους.Επενδύσεις όπου βρούν κι όπου σταθούν οι Κινέζοι,μέχρι και σε μέρη που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Από Αμερική Ευρώπη μέχρι Αυστραλία όλα κατασκευή made in China.Όπου υπάρχουν φυσικοί πόροι και ειδικά μεταλλεύματα για παραγωγή ατσαλιού και άλλων,πηγαίνουν και τα νοικιάζουν για αρκετά χρόνια.Τα εμπορικά πλοία εδώ και αρκετά χρόνια πηγαινοέρχονται ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα από Αυστραλία με προορισμό τις βιομηχανίες της Κίνας.Τα περισσότερα πλοία στον κόσμο και δυστυχώς και Ελληνικής πλοιοκτησίας κατασκευάζονται στην Κίνα.Μπορεί να μιλάει κανείς για το τι συμβαίνει στην Κίνα κανείς για ώρες.Όσον αφορά την Αμερική τι να πεί κανείς.Με χρέος 13τρις και άνω και μια χώρα που ουσιαστικά στηρίζεται για να μην καταρρεύσει,από το τραπεζικό λόμπι γνωστού έθνους για να εξυπηρετεί τα συμφεροντά του,δεν βλέπω να έχει και μεγάλο μέλλον.Όσον αφορά την κοινωνική συνοχή της Αμερικής δεν ξέρω πρώτα απ΄όλα αν μπορούμε να μιλήσουμε για έθνος.Νομίζω ότι η Αμερική είναι μια χώρα του τύπου Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με ημερομηνία λήξης.Θεωρώ ότι έθνη που επιβιώνουν στο χρόνο είναι αυτά που έχουν βαθιές πολιτιστικές και ιστορικές ρίζες όπως Έλληνες,Κινέζοι ας πούμε.Στην Αμερική τι είναι αυτό που κάνει τους Αμερικανούς να αισθάνονται ότι ανήκουν σε έθνος πέρα από το ότι μιλούν την ίδια γλώσσα κι αυτή Αγγλικά;Aφού η Αμερική είναι μια χώρα που έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που κατέφτασαν από όλες τις χώρες της υφηλίου μαζί με γλώσσα συνήθειες,πολιτισμό συν τις δώδεκα φυλές του Ισραήλ.Και βέβαια μπορεί να είναι μια χώρα πλούσια υλικά αλλά μάλλον χρεοκοπημένη πνευματικά.Φαϊ-πιοτό και ξεχνάμε τον Θεό.Βέβαια στην πρόνεια του Θεού βρίσκεται και το μέλλον της Αμερικής διότι δεν εξηγείται αλλιώς οι δημιουργία 20 Ορθόδοξων μονών στην Αμερική από τον γέροντα Εφραίμ.

avatar

Όσοι υπολογίζουν ΜΟΝΟ τους καθαρά ανθρώπινους παράγοντες, (οικονομία, στρατιωτική δύναμη, κ.λπ.), προφανώς ΔΕΝ έχουν καταλάβει με πόσους διαφορετικούς τρόπους ο Θεός μπορεί να οδηγήσει την δική του δημιουργία, εκεί όπου αυτός θέλει.

Δεν πειράζει όμως. Ο άπειρος και υπερτέλειος και πάνσοφος Νους του Θεού και τα έργα του Θεού, είναι ακατανόητα στους θνητούς και πεπερασμένους ανθρώπους. Αυτό που μετρά τελικά, είναι το τελικό «χειροπιαστό» αποτέλεσμα.

avatar

Οπως και σε οποιαδηποτε ιστορικη συγκυρια μεχρι σημερα, ο θεος δεν επαιξε κανενα ρολο. Ηταν μονιμος απων και αμετοχος. Ετσι και τωρα, αμα περιμενετε θεια επεμβαση και αναπροσαρμογη του ρου της ανθρωπινης ιστοριας, θα περιμενετε για παντα

avatar

Εξαιρετική οικονομικο-πολιτική ανάλυση αλλά εγώ πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πληγούν από μέγα γεωλογικό γεγονός που θα την γονατίσει. Ο Θεός έχει ανατρέψει τα δεδομένα με τεράστιες καταστροφές βλ. κατακλυσμός και τόσα άλλα.... και αυτή τη φορά θεωρώ πως αυτό που θα συμβεί έχει να κάνει με μία πολύ σοβαρή καταστροφή. Μάντης κακών δεν θέλω να γίνομαι αλλά εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι.

avatar

Αναφερόμενος στα λόγια του πρώτου φίλου θα ήθελα να θυμίσω ότι η Αμερική δεν είναι αυτή που γνωρίζαμε μέχρι και πρίν από λίγα χρόνια.Παραμένει η πρώτη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο αλλά πιό αποδυναμωμένη από πρίν.Απόδειξη ότι δεν επιχείρησε να εισβάλλει στη Συρία ούτε καν να την βορβαδίσει διότι θα κόστιζε πάρα πολλά χρήματα η όλη επιχείρηση.Δεν είναι η Α μερική η αυτοκρατορία που όπου ήθελε έκανε πολέμους.Βέβαια προκαλεί εμφυλίους πολέμους σε χώρες που θέλει να βάλει δικές της κυβερνήσεις αλλά και πάλι είναι ολοφάνερο ότι αρχίζει να απομονώνεται και σταδιακά να αφήνει τον ηγεμονικό της ρόλο.Ρόλο που προσπαθούν να καλύψουν άλλες χώρες όπως η Γερμανία στην Ευρώπη και η Τουρκία με το Ισραήλ στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

avatar

Οι ΗΠΑ καταρρέουν εξαιτίας της ανηθικότητας τους. Ο Θεός έχει φτιάξει έτσι τον άνθρωπο που αυτοκαταστρέφεται όταν δεν ακολουθεί τις εντολές του, με πρώτη και καλύτερη αγάπα τον Θεό(πίστη+ελπίδα) περισσότερο από τον εαυτό σου, και ακολουθούν οι ου κλέψεις(πολιτικές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες), ου φονεύσεις(πόλεμοι), ου ψευδομαρτυρήσεις(αφορμές για πόλεμο) και ου μοιχεύσεις(ταινίες, μουσική και νέα νομοθεσία). Το πως λειτούργησαν αυτά μπορεί να το δει κάποιος στο Αφγανιστάν, όπου ο απελευθερωμένος στην μοιχεία στρατός αποτελείται από καταθλιπτικούς που φοβούνται να βγουν έξω από τα στρατόπεδα, π.χ. www.ancientfaith.com/podcasts/valleyoftheshadow Σήμερα οι ανατολικοί λαοί είναι τάξεις ανώτεροι ηθικά από τους δυτικούς, π.χ. στην Ινδία κάνουν διαδηλώσεις για ένα βιασμό!!! στην Κίνα οι γυναίκες έχουν «σχέσεις» πρώτη φορά 21 χρόνων!!! συνήθως εντός γάμου. Το σημερινό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως οι Έλληνες αγωνίζονται άγρια για να ξεπεράσουν την ανηθικότητα των ΗΠΑ.

avatar

Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου: To τι μας περιμένει στον πόλεμο που θα γίνει!Ο πόλεμος αυτός θα είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους...Και αν χτυπήσουν δύο πυρηνικά εργοστάσια,τότε όλοι θα αρρωστήσουμε και θα πεθάνουμε με πληγές.Ο Θεός να φυλάξει!Έρχονται τα δεινά,γι αυτό να βρισκόμαστε εν μετανοία και να παρακαλάμε τον Θεό να μας δώσει υπομονή.

avatar

Παντως όσον αφορα στο αν θα "πεσει" η οχι η Αμερική λόγω οικονομικης δυσπραγιας εχω να προσθεσω μια παραμετρο. Απο μονη της ειναι πολυ ισχυρη για να πεσει, εκτως αν το εχουν δρομολογησει ετσι ωστε να μεταφερθουν αλλου τα κεντρα εξουσιας. Με αλλα λογια το διεθνες κεφαλαιο μοιαζει να θελει να "αυτοκτονησει" την Αμερικη και να τη μετατρεψει σε εξαθλιωμενο στρατοκρατουμενο Σταλινικου τυπου λαο. Σκεφτειτε το λιγο.

avatar

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΓΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΚΚΡΗΞΗ YELLOWSTONE....

avatar

ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ!!!! ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ΧΑΝΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!!!

avatar

Αγαπητε ανωνυμε 11.28΄με ολο το θαρρος θα μου επιτρεψεις να αντικρουσω με επιχειρηματα τα γραφομενα σου και κυριως το συμπερασμα σου. Οτι η ΑΜΕΡΙΚΗ δεν κινδυνευει απο μια χρεωκοπια. Η δικη μου σκεψη και πληροφορηση ( υπ' οψιν οτι δουλευα επι 28 συναπτα ετη σε Αμερικανικη εταιρεια ) ειναι οτι αντιθετα απο την γνωμη σου η Αμερικη ειναι πολυ ευαλωτη σαν μιξη πληθυσμου. Ειναι ενας κοινωνικος αχταρμας κυριολεκτικα που επι τοσα χρονια κρυβουν τα προβληματα τους κατω απο το χαλι. Τα γεγονοτα στο Φεργκιουσον λοιπον ανεδειξαν αυτα προαβληματα και να υπενθυμισω οτι εκει οι παντες οπλοφορουν και τα οπλα και οι σφαιρες βρισκονται πιο ευκολα απο οτι το νερο ή οι καραμελες. Οσο για την Κινα που εγραψες, να ξερεις οτι μεγαλο μερος των Αμερικανικων ομολογων ( ετσι κοβει το χρημα ) ειναι σε Κινεζικα χερια. Τουτο σημαινει ή οτι ωρα θελει η Κινα μπορει να πτωχευσει την Αμερικη ή οτι αν πτωχευσει η Αμερικη ( δεν μπορει να κοβει χρημα αιωνια ) συμπαρασυρεται και η Κινα. Και ετσι ξεκινα ο φαυλος κυκλος της αποδομης της παγκοσμιας οικονομιας που επιζητουν οι παγκοσμιοποιητες. Εδω να σημειωσω οτι εφ' οσον η ΕΕ δεν ενωθηκε πολιτικα, ειναι θεμα χρονου και μονο ποτε θα διαλυθει σε καποια κομματια ( πολλα ή λιγα ). Η στρατιωτικη ισχυ της Αμερικης δεν αμφισβητειται ( απο φετος ομως αρχιζει να φτιαχνεται μια μιρκη διαφορα σταθερη αυξανομενη υπερ Ρωσιας ), αλλα ειναι καθαρα μισθοφορικη και επαγγελματικη. Που σημαινει οτι χωρις χρημα ( το οποιο τωρα το λαμβανει απο την Σ. Αραβια και το Καταρ ) ειναι ξεδοντιασμενη αρκουδα. Και πραγματικη αρκουδα παραμενει η Ρωσια που εχει εναν πανεξυπνο πολιτικο αρχηγο που ενας εναντιον σχεδον ολων ειναι χωρις βια και αιμα μεχρι στιγμης, ο μεγαλος νικητης σε ολες τις προσωπικες του μονομαχιες με τους Δυτικους. Βεβαια ακομη η Ρωσια μεσω των Bricks δεν εις θεσιν να αμφισβητησει στα ισια την Αμερικη και τους συμμαχους της, αλλα πλεον κτιζεται ΑΡΓΑ αλλα ΣΤΑΘΕΡΑ μια υπεροχη υπερ Ρωσιας. Στα πυρηνικα δε, ειναι σαφεστατη αυτη η υπεροχη και εκεινα φοβουνται οι Δυτικοι και δεν προκαλουν ΕΥΘΕΩΣ, αλλα παντοτε εμμεσακια πλαγιως ( Ουκρανια-Βενεζουελα -Μ. Ανατολη). Το παιχνιδι ειναι ασυλληπτων διαστασεων και πολυ μεγαλο για μας. Σιγουρα το ξανθο γενος θα παιξει τον ρολο του εκτελεστη της Ορθοδοξιας. Αντιθετα η Αμερικη καθοδηγειται απο τις μαυρες δυναμεις του σκοτους και της παγκοσμιοποιησης. Ο νικητης ειναι ηδη γνωστος ή κανω λαθος ?

Το σχόλιο σας

Αφήστε σχόλιο